Viharos időjárás

Szabadtéri rendezvény és az időjárás

Szabadban tartott rendezvények egyik legnagyobb mumusa lehet az időjárás. Hiába a jó ötlet és az alapos tervezés a természet erőire nincs ráhatásunk. Mit tehetünk annak érdekében, hogy rendezvényünk időjárás biztos legyen?

Az év bármely hónapjában szívesen töltik az emberek szabadidejüket a szabadban. Rendezvényszervezőként a rendezvény építésétől a bontás befejezésig figyelnünk kell az időjárási körülmények változására.

Jogszabályi előírásként rendezvények esetében az Országos Tűzvédelmi szabályzat szabadtéri rendezvényekre vonatkozó előírása (Tvmi 10.2) a felelős rendezvény szervező feladatává teszi a rendezvény teljes időtartama alatt az időjárási körülmények változásának nyomonkövetését, szükség esetén leállítja a rendezvény további folytatását, ha résztvevők életét vagy testi épségét veszélyeztető helyzet várható vagy kialakult.

A különböző installációk, sátrak, színpad és fedésük építésekor feltétlenül figyeljünk arra, hogy elektromos eszközök eső elleni védelme biztosítva legyen, feltámadó szél esetére a sátrak és fedések biztonságosan rögzítve legyenek.

Ha további kérdésed van, hogy mit tehetsz még rendezvényed időjárás állóvá tételével kapcsolatban, keress minket bizalommal!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük